Productor artístic
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Productor artístic
 
A l'Albert Gumí sovint li encarreguen la creació i direcció artística i/o musical d'espectacles musicals.

En aquest àmbit, ha disenyat concerts educatius i espectacles musicals familiars per a entitats com la Fundació laCaixa o l'Auditori Nacional de Barcelona. En cada espectacle, sempre ha intentat sempre posar-hi un segell de qualitat artística:
"...la sempre cuidada i sensible direcció d'Albert Gumí en el que és, de fet, un senyal d'identitat del programa musical familiar de CaixaForum"
(Màrius Bernadó. Diari Segre). 

En la creació d'aquests espectacles, l'Albert ha treballat en estreta colaboració amb prestigiosos directors d'escena, coreògrafs o escenògrafs com Oriol Broggi, Xavi Erra, Toni Jodar o Anna Llopart.

Aquí teniu algun dels concerts-espectacles més importants en els que l'Albert ha participat com a director-creador-disenyador:
  • "Papageno & cia" (Per a la fundació laCaixa)
  • "El col·leccionista de paisatges" (Per a la fundació laCaixa)
  • "Sakapatú. Un viatge per les músiques andines" (Per a la fundació laCaixa)
  • "Los Mousakis. Música dels Balcans dins d'una maleta" (Per a la fundació laCaixa)
  • "Teranga. El llegat dels griots del Senegal" (Per a la fundació laCaixa)
  • "El Poble de Vent i Fusta" (Per a l'Auditori Nacional de Barcelona)
  • "Músiques que es toquen" (Per a l'Auditori Nacional de Barcelona)
En el menú de l'esquerra trobareu imatges, vídeos i fragments musicals d'algun d'aquests espectacles. En l'apartat dedicat a "Pedagog" podreu trobar algun dels Dossiers didàctics que l'Albert ha fet per fomentar el treball dels continguts a l'aula.


L' Albert Gumí ha estat també convidat en diverses ocasions a exercir de director artístic d'enregistraments de CD. La seva feina a la cabina d'enregistrament s'ha materialitzat en col·laboracions amb entitats del prestigi de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya o el grup Barcelona 216. 
• Pdf
Una crítica d'un dels espectacles disenyats per l'Albert: "El col·leccionista de paisatges"