Pedagog
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pedagog
 

L'Albert Gumí realitza una intensa activitat pedagògica que es materialitza en diversos àmbits:
  • La seva Activitat docent actual està centrada en la formació de futurs professionals de la música en el marc de l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), centre del qual n'és professor des de la seva inauguració l'any 2001.   Ha format també, com a professor de clarinet i de conjunts de cambra i instrumentals, a molts nois i noies en Escoles de Música del nostre país. Paralelament, l'Albert realitza una intensa tasca de formació de mestres de música que es materialitza en els nombrosos cursos que imparteix any rere any. És a més, coordinador del Curso de Interpretación Histórica en el marc dels Cursos Manuel de Falla de Granada.  L'Albert també és assessor musical de TRIVIUM, Espai lauredià d'arts escèniques, centre andorrà que ha colaborat a crear.

  • Realitza també una extensa formació musical dins d'un àmbit més social que es concreta en el disseny i desenvolupament de Tallers musicals. A través del format més lliure dels tallers (basats en la improvisació sobre instruments tècnicament assequibles) ha ajudat a créixer a un gran nombre de nens i nenes, de nois i noies, d'adults i també de persones amb discapacitats.

  • En el marc del disseny de concerts escolars-familiars, ha colaborat també en la creació d'un bon nombre de Dossiers didàctics, en els que es proposen activitats educatives a l'entorn del concert destinades a la descoberta, comprensió i aprenentatge.

  • Dins d'un àmbit més de Divulgació musical, l'Albert ha realitzat nombroses conferències de temàtica musical, ha participat a taules rodones, ha escrit articles per a revistes especialitzades, és autor d'una col·lecció de biografies de músics per a nois i noies...
En els diferents apartats d'aquesta secció, trobareu informació de cada un d'aquests àmbits de pedagogia.

Com veureu, gran part de la base de la pedagogia tal i com l'entén l'Albert, es centra en la creativitat i les capacitats d'improvisació de les persones que participen en les acitvitats. Per a ell, la creació ràpida, la improvisació, la idea efímera però plena de potencial, son punts de partida essencials. Per aquest motiu, en aquesta plana també trobareu un petit apartat dedicat a compartir algunes idees sobre improvisació, és el que hem anomenat El racó de l'improvisador.

             
• Pdf