Grups de Cambra
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Grups de Cambra
 
 

          NOVETAT: L'STADLER TRIO RENEIX EL 2013 DESPRÉS DE MÉS DE TRES ANYS DE SILENCI. ORIOL GARCIA (UN EXCEL·LENT DEIXEBLE DEL NOSTRE ENYORAT CARLES RIERA) SERÀ EL MÚSIC QUE S'AFEGEIX AL GRUP DE CAMBRA. BENVINGUT ORIOL!!!!
NOVETAT: Albert Gumí crea un nou grup de cambra VIDALBA MÚSICA (Música catalana de recent composició
d'inspiració mediterrània modal i tonal)
Albert Gumí, corno di bassetto i direcció musical
Josep Ferrer, baix solista
Dolors Almirall, oboè
Queralt Roca, clarinet
Lleonard Castelló, fagot
Jaume Safont, violí
Francesc Guzman, violí
Gabrielle Deakin, violoncel
Luis Cojal, contrabaix
Carme Ubach, arpa
MÚSICA DE CAMBRA:

La música de cambra ha estat des de sempre una de les grans passions de l’Albert Gumí. Des de l’inici de la seva carrera, ha format part de nombroses agrupacions, algunes de les quals es mantenen ben vives després de més de vint anys de fer concerts i d’altres formen part del record de grans moments musicals i personals.

Amb aquests grups de cambra ha donat concerts per Catalunya, Espanya, Europa, als Estats Units i al Pròxim Orient, en sales com el Concertgebouw d’Amsterdam, l’Auditori de Santa Cecilia de Roma, l’Auditori Nacional de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, el Teatre de la Villette de París...

Cada un d'aquests grups té o ha tingut una extensa trajectòria pròpia que, per qüestions d'espai, és impossible de mostar en aquesta web. No es poden tancar en un escrit els centenars de concerts, les gires, les emocions, les vivències que hi ha rera els noms de cada grup de cambra.
Si voleu més informació d'alguna de les propostes, no dubteu en posar-vos en contacte amb l'adreça: algumi@telefonica.net

Aquí teniu, però, un breu resum d'aquesta activitat de cambra:

 • Duo de clarinets Queralt Roca-Albert Gumí. Fundat l’any 1987, és la primera formació de cambra estable que va crear. Música per a duo de clarinet i corno di bassetto d’arrel clàssica, popular i jazzística.
 • Trio Werther.  Trio de clarinet, corno di bassetto i piano. Actualment amb Queralt Roca i amb el pianista Jordi Vilaprinyó i amb més de vint anys de concerts!
 • Trio Salmoe. Ensemble especialitzat en concerts tocant tota l’extensa família del clarinet, des dels més petits que caben a la butxaca fins a clarinets contrabaixos que son més grans que els que el toca! Amb l’Emili Ferrando i el recentment desaparegut Carles Riera.
 • Stadler Trio. Grup especialitzat en interpretació de música del segle XVIII amb corni di bassetto de l’època. Considerat un conjunt de referència mundial en el seu àmbit. Juntament amb Eric Hoeprich i el nostre enyorat Carles Riera. Actualment, l'Stadler Trio reneix després de tres anys de silenci amb Oriol Garcia.
 • Còctel de Clarinets. Dos clarinets, guitarra i contrabaix. Amb la Queralt Roca, en Javier Juanco i l’Oriol Martí. Música d’arreu del món en la que el clarinet té una veu pròpia i personal (Klezmer, vienesa, llatina…).
 • Quartet de Clarinets de Barcelona. Amb Alfons Reverté, Queralt Roca i Montserrat “xeica” Margalef. Un quartet que va ser pioner a Catalunya en el repertori i la seva manera de comunicar la música.
 • Trio Schumann. Trio de clarinet, violoncel i piano amb Lito Iglesias i Jordi Vilaprinyó. Un grup d’arrel clàssica però amb un repertori que abarca des dels grans clàssics (Bramhs, Schumann…) fins a espectacles per a tots els públics (han portat la cantata per a bariton i trio “La gran bugada” als escenaris d’arreu de Catalunya i les Illes amb el cantant Jordi Ricart).
 • Trio Descanyes. Música per a oboè, clarinet i fagot. Amb en Xavier Blanch i en Lleonard Castelló. Amb una clara voluntat pedagògica i de fer arribar música de qualitat a tots els públics.
 • Vol ad Libitum. Ensemble especialitzat en música experimental d’avanguarda.  Amb la direcció de’n Jordi Rossinyol i amb músics com en Xavier Esteve o l’Ignasi Vila, va ser un dels grups capdavanters de la música contemporània des de la dècada dels 80 fins entrat el segle XXI.
 • L’Harmonia de cambra. Octet de vent amb contrabaix del que l’Albert n’és el director artístic. El grup és l’ànima musical d’un dels espectacles familiars que més èxit ha tingut entre les produccions de la fundació laCaixa: “Papageno & cia”. Amb els solistes vocals Josep Ferrer i Carme Cusidó.
 • L'Harmonia de cambra quintet de vent. Flauta, oboè, clarinet, corno di bassetto i fagot. Grup de vent de format mitjà amb un repertori de qualitat, variat i amè per a tots els públics. 
 • L'Harmonia de cambra trio de clarinets. Juntament amb dos exalumnes de l'ESMUC, Naüm Monterde i Oriol Garcia, un concert amb tota la família del clarinet des de les xirimies fins a l'actualitat.
 • Quadrinet. Un dels grups de creació més recent. Amb els clarinetistes Naüm Monterde, Oriol García i Carlos Moliner. Música per a clarinets des del XVIII a l’actualitat, tota interpretada amb els instruments de la seva època.

L’Albert ha donat recitals de clarinet i piano amb:

 • Vladislav Bronevetzsky (concertista de piano, professor de l’ESMUC)
 • Jordi Vilaprinyó (concertista de piano i professor del Conservatori Professional de Música de Barcelona)
 • Àngel Soler (concertista de piano)

Ha colaborat amb el duo Assumpta Mateu-Francisco Poyato fent obres amb soprano, clarinet i piano

Ha colaborat també en diverses ocasions amb els grups:

 • Nachtmusike. Conjunt especialitat amb instruments del s. XVIII, amb la direcció artística d’Eric Hoeprich. Ha colaborat amb ells en produccions mozartianes que l’han dut a tocar per diversos paisos europeus (Itàlia, Polònia, Holanda, Bélgica…)
 • Barcelona 216. Sota la batuta d’Ernest Martínez Izquierdo, grup centrat en la música clàssica dels segles XX i XXI. Ha tocat amb ells també en un àmbit nacional i internacional.
Com a intèrpret de corno di bassetto, l'Albert sovint és convidat a interpretar obres com la Gran Partita de W.A.Mozart amb diferents formacions (membres de l'Orquesta de Granada, de l'Orquestra del Teatre Lliure, de l'Orquestra de Cambra de granollers, de l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca...)

Una de les inquietuts de l’Albert sempre ha estat la recerca en l’àmbit de nous repertoris. Això l’ha dut a fomentar la creació de peces noves per als ensembles dels quals ha format part. Alguns dels compositors dels quals ha estrenat obres son: 

J.Homs, J. Mestres Quadreny, J.Rodríguez Picó, D.Padrós, J.Rossinyol, G.Brncic, A.Núñez, J.M.Berenguer, J.Nuix, X.Benguerel, L.Callejo, B.Davies, M.Matalon, J.François, J.A.Amargós, J. Vilaprinyó, E.Palomar, E.Martínez, T.Borràs, R.Humet, Ll.Vergés, V.Valls, N.Díaz, C.Setó, A.Toledo, M.Ros, S.Dikener, C.Gumí...