Formació
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Formació
 
L’Albert Gumí s’inicia en el món de la música a través de la seva mare, Roser Prat i, segons paraules d’ella, aprèn abans a dibuixar notes en un pentagrama que a escriure lletres. La professora Montserrat Vila s’encarrega amb molta cura que la il·lusió musical de l’Albert es mantingui ben viva durant la seva infantesa.
 
Amb el pas del temps, realitza els seus estudis professionals al Conservatori Superior Municipal de Barcelona com a alumne del clarinetista Juli Panyella, que va estar el seu primer gran mestre. Allà obté el Títol Superior de l’instrument amb els Premi d’Honor de Grau Elemental i Premi d’Honor de Grau mitjà. Posteriorment amplia estudis al Conservatoire National de Region de Nice amb Michel Lethiec aconseguint el Premier Prix de Perfectionement de Clarinette i el Premier Prix de Perfectionement de Musique de Chambre. De tots dos mestres en conserva grans records i una empremta que no s’esborra amb el pas del temps.
 
Paralelament, entra en el món de la interpretació amb clarinets històrics de la mà de’n Carles Riera. En Carles, amb la seva gran inteligència emocional i els seus inacabables coneixements musicals, l’aconsella, el guía i li ofereix l’oportunitat de descobrir les possibilitats de la interpretació històrica tot tocant al seu costat. Els seus consells van ser i seran una guia per a tota la vida.

En aquesta època assisteix a nombrosos cursos de formació en els que amplia estudis en diferents àmbits que inclouen, entre d’altres, la música de cambra (Curs Europeu de Música de Cambra Stage 92 i Stage 93), els clarinets històrics amb el mestre Eric Hoeprich (“La Música Clásica y Romántica con los instrumentos de su época” Universidad Menéndez y Pelayo) o el repertori romàntic i contemporani (Curs del Festival Pau Casals. Prada de Conflent, França).

Durant aquesta etapa de formació es guardonat en diversos concursos d’àmbit nacional i internacional:

• Primer Premi de Música de Cambra en el IV Concorso Internazionale di Musica “Città di Tradate”. Itàlia.
• Premi a la millor interpretació de Mozart en el IV Concorso Internazionale di Musica “Città di Tradate”. Itàlia.
• Pimer premi “Paper de Música” en la seva primera edició.
• Segon Premi del II Concurs de Música de Cambra “Montserrat Alavedra”.
• Segon Premi categoria A del I Concurs de Joves Clarinetistes de Catalunya.